بسمه تعالی
یاد و نام شهیدان مایهی سربلندی ملت و نشانهی راه به سوی پیروزی است. فداکاری شجاعانهی آنان است که عظمت ملتها و عمق مبانی فرهنگی و تمدنی آنان را به اثبات میرساند. همه وظیفه داریم نامهای نورانی شهیدان را تکریم کنیم و عظمت جایگاه آنان را در یادها ماندگار سازیم. افتخاری است برای کویها و برزنها که نام شهید و عنوان شهادت بر فراز آنها بدرخشد. این موهبت هماکنون در سراسر کشور وجود دارد و باید ادامه یابد.
سلام خدا و اولیائش بر شهیدان عزیز
سیّدعلی خامنهای
۳ مهر ۱۳۹۸
محمد مهدی فقیه بحرالعلوم:
امامزاده على بن عبداللَّه ـ تفت
بقعة این امامزاده در 18 کیلومترى جنوب باخترى شهر نیر از توابع تفت و در میان روستای بنادکوک دیزه قرار دارد و در محاوره محلّى به عبدالجعفر مشهور است.
اصل بقعه شامل اتاقى به ابعاد 12×7 متر است که در آن از جانب جنوب باز مىشود. به نوشته ایرج افشار: شجره امامزاده را على بن عبداللَّه بن جعفر طیّار ذکر میکنند. بناى آن مرتفع و داراى گنبد کاشیکارى جدید است و بیش از هفت سال نیست که کاشى کرده اند. بر اساس ثبت یک سنگ وقف، بناى آن در سال 998 ﻫ . ق موجود بوده است. بنا از خشت و آجر است.»
بناى کنونى متعلّق به اواخر دورة قاجاریّه است که در دورة پهلوى مرمّت و بازسازى شده است.
در وسط بقعه، مرقد امامزاده قرار دارد که ضریحى آهنى از آن محافظت میکند. این بنا در حال تخریب و به جاى آن، بناى باشکوهى در حال ساخت میباشند که نقشه آن به شکل مربّع و به ابعاد 12×12 و ارتفاع تقریبى آن تا ساقه گنبد ده متر میباشد. گنبدى به صورت شلجمى با ساقهاى مدوّر که به فاصله هر شصت سانتیمترى، یک پنجره جهت نورگیرى تعبیه نموده اند. ارتفاع گنبد بیش از دوازده متر در نظر گرفته شده است. در صحن امامزاده قبور ۲۶ تن از شهداى جنگ تحمیلى زینتبخش میباشد و در غرب آن نیز حسینیه روستاى بنادکوک واقع است.
داخلِ اتاق مرقد در سمت راست آن، یک قطعه سنگ مرمر با
خطّ نسخ و شکل سرو در وسط و دوازده امام در دور آن قرار
داشت که بر آن عبارت ذیل نقر بود: «وقف مزار کثیرالأنوار حضرت امامزاده معصوم علی بن عبداللَّه کردخواجه احمد بن جنید
قرئى سنة 998.»
لوحهاى از کاشى در همان اتاق نصب بود که مربوط به قبر رییس محبّ على است با این عبارت، «وفات یافت مرحومى رییس محبّ على بن رییس غیاث الدّین بن رییس محمود بنادکوکى به تاریخ سلخ شهر ربیع الثانى سنة احدى و سبعین و الف. 1071 ﻫ . ق»
بنای ارزشمند قبلی به شمارة 8564 و در تاریخ 2/9/1382 در فهرست آثار ملّى به ثبت رسیده بود.
از دیرباز خفته در مزار به عنوان شاهزاده على بن عبداللَّه بن جعفر طیّار بن ابیطالب ، نوه برادرى حضرت امیرالمؤمنین على و فرزند حضرت زینب کبرى ، دختر حضرت امیرالمؤمنین معروف و مشهور است. امّا این ادّعا منشأ صحیحى ندارد و به احتمال قوى شخص مدفون در این بقعه، حسن ابوعلى بن احمد بن موسى بن جعفر بن ابراهیم بن جعفر بن ابراهیم بن محمّد بن على الزینبى بن عبداللَّه الجواد بن جعفر الطیّار بن ابیطالب است که به جدّ اعلاى خود نسبت داده شده است و حسن ابوعلى، به على فرزند عبداللَّه بن جعفر طیّار شهرت پیدا کرده است.
کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است، اما برای چاپ مطالب اجازه کتبی مالک سایت و صاحب اثر لازم است!(مزارات ایران و جهان اسلام: http://shrines.blog.ir/)